Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co księża usiłują głosić bez wątpienia wynikało by, że wszyscy są prawiczkami bo prawo boskie zakazuje im tego.

Jednakże, jak to z ludźmi bywa nie wszyscy idą do seminarium z powołania dlatego potem dowiadujemy się z gazet / tv o różnych odchyłach.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Teraz ksiądz to już praktycznie praca jak każda inna, ksiądz po robocie ma swoje życie i tyle. Więc seks w ich przypadku nie jest niczym obcym, oczywiście mówię tu o nie wszystkich księżach, ale są i tacy.

Opublikowano

Teoretycznie to mają tego nie robić jako poświęcenie tej sfery (ofiara jakoby xD) Bogu... Cóż... nie jeździć super brykami i nie robić złotych kościołów też... nie żyć w zajebistych parafiach z ogrodami wywalonymi i wszystkim też nie... Takie życie... W dodatku to my im dajemy kasę na to wszystko ...

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Co Wy wymyślacie?

pewnie, że nie są prawiczkami.

Nie trzeba mieć powołania żeby zostać księdzem -.- idziesz po prostu na ten kierunek, uczysz się i masz pracę w kościele.

Opublikowano

Co Wy wymyślacie?

Nie trzeba mieć powołania żeby zostać księdzem -.- idziesz po prostu na ten kierunek, uczysz się i masz pracę w kościele.

Tak ale połowa księży bez powołania potem rezygnuję ... tak więc jak dla mnie księża z powołania przynajmniej takich rzeczy nie robią ;d

mouddd.png
Opublikowano

Co Wy wymyślacie?

Jednak większość z nich ma .

Wątpię, aby nie mieli wyboru i dlatego szli na księdza.

@top

G... mnie to interesuje .

Opublikowano

Wiecie jak ktoś mówił wyżej są 2 rodzaje księży

1 rodzaj

Naprawdę z powołania (Przykład Jan Paweł II)

2 rodzaj

Dla kasy. Wiadomo księżulek troche zarabia więc im to na rękę. I pewnie gosposie nie raz pukają przed nabożeństwem majowym :D

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki